ACS 2024 Advance Team voert werkbesprekingen in Suriname

 ACS 2024 Advance Team voert werkbesprekingen in Suriname

Een team van de Association of Caribbean States (ACS) heeft van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 april 2024 werkbesprekingen gehouden in Suriname ter voorbereiding op de ACS 2024 conferentie. Deze conferentie zal plaatsvinden van 6 tot en met 9 mei 2024 in het Torarica Resort.

Het hoogtepunt van de conferentie is de 29e Ordinary Meeting of the Ministerial Council, die gepland staat voor 8 en 9 mei. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is de voorzitter van de ACS Ministerial Council 2023/2024. Tijdens deze vergadering zal de voorzitter voor de periode 2024/2025 worden gekozen.

Naast deze vergadering omvat de conferentie in Suriname ook een Business Exhibition op 6 en 7 mei, de 16e Business Platform of the Greater Caribbean op 7 mei en de 8e International Cooperation Conference op 7 mei.

Het ACS-advance team, onder leiding van Tricia Barrow, Chief Executive Coordinator, en Patricia Phillip-Boodoosingh, Conference & Protocol Officer, heeft besprekingen gevoerd met verschillende belanghebbenden om ervoor te zorgen dat alle activiteiten tijdens de conferentie soepel zullen verlopen, met speciale aandacht voor de conferentielocatie in het Torarica Resort.

Bij de afsluitende sessie op de laatste dag heeft het ACS-team aangegeven tevreden te zijn met de voortgang van de voorbereidingen, maar heeft ook aanbevelingen en suggesties gedaan voor verdere verbeteringen.